<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii"><meta name=Generator content="Microsoft Word 14 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]--></head><body lang=EN-US link=blue vlink=purple><div class=WordSection1><p class=MsoNormal>I have a problem enumerating a usb drive at boot. At the moment, I can only get ubuntu "see" it by unplugging and replugging the drive after the system is fully up. : <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal><a href="http://pastebin.com/azZ3p4Cb">http://pastebin.com/azZ3p4Cb</a><o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Another oddity, the disk has a strange uuid. I don't know if that's because it's NTFS or what… I've seen other examples out there on the net with similar uuids on ntfs. I've tried telling fstab to use both /dev/sdc1 and the strange uuid, both fail as it doesn't see the device at all until it's manually replugged. After replugging it will show up on blkid :<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>/dev/sdc1: LABEL="Seagate Backup Plus Drive" UUID="D6D4E78DD4E76E65" TYPE="ntfs"<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Also in /dev/disk/by-id or by-uuid :<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>mkeys@server:~$ ll /dev/disk/by-id/ |grep sdc1<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>lrwxrwxrwx 1 root root  10 Oct  1 19:54 ata-ST1000DL002-9TT153_W1V188QY-part1 -> ../../sdc1<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>lrwxrwxrwx 1 root root  10 Oct  1 19:54 scsi-SSeagate_Backup+_Desk_NA5J1YXN-part1 -> ../../sdc1<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>lrwxrwxrwx 1 root root  10 Oct  1 19:54 wwn-0x5000c50049a5812c-part1 -> ../../sdc1<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>mkeys@server:~$ ll /dev/disk/by-uuid/<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>total 0<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>drwxr-xr-x 2 root root  80 Oct  1 19:54 ./<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>drwxr-xr-x 6 root root 120 Oct  1 15:33 ../<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>lrwxrwxrwx 1 root root   9 Oct  1 19:33 22ad949a-251a-405a-a75f-67709967e0aa -> ../../md0<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>lrwxrwxrwx 1 root root  10 Oct  1 19:54 D6D4E78DD4E76E65 -> ../../sdc1<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>mkeys@server:~$<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Before then I've tried manually loading and reloading the usb-storage module in an attempt for it to rescan the usb bus… that didn't work either. At the end you see me manually replugging it and where the device is located. : <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>mkeys@server:~$ dmesg | grep usb<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[    0.375391] usbcore: registered new interface driver usbfs<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[    0.375419] usbcore: registered new interface driver hub<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[    0.375489] usbcore: registered new device driver usb<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[    1.502310] usbcore: registered new interface driver libusual<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[    2.092143] usb 1-5: new high-speed USB device number 4 using ehci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   12.240101] usb 1-5: device descriptor read/all, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   12.352023] usb 1-5: new high-speed USB device number 5 using ehci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   22.500280] usb 1-5: device descriptor read/all, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   22.612150] usb 1-5: new high-speed USB device number 6 using ehci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   27.648151] usb 1-5: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   32.768167] usb 1-5: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   32.984028] usb 1-5: new high-speed USB device number 7 using ehci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   38.020172] usb 1-5: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.140139] usb 1-5: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.508129] usb 3-1: new low-speed USB device number 2 using uhci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.743628] input: Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-1/3-1:1.0/input/input2<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.744421] generic-usb 0003:045E:00DD.0001: input,hidraw0: USB HID v1.11 Keyboard [Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000] on usb-0000:00:1d.1-1/input0<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.768715] input: Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-1/3-1:1.1/input/input3<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.769208] generic-usb 0003:045E:00DD.0002: input,hidraw1: USB HID v1.11 Device [Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000] on usb-0000:00:1d.1-1/input1<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.769474] usbcore: registered new interface driver usbhid<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.769480] usbhid: USB HID core driver<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   43.932212] usb 3-2: new low-speed USB device number 3 using uhci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   44.125333] input: Logitech Optical USB Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-2/3-2:1.0/input/input4<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   44.125824] generic-usb 0003:046D:C016.0003: input,hidraw2: USB HID v1.10 Mouse [Logitech Optical USB Mouse] on usb-0000:00:1d.1-2/input0<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   44.364129] usb 4-1: new full-speed USB device number 2 using uhci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   54.509909] usb 4-1: device descriptor read/all, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   54.620190] usb 4-1: new full-speed USB device number 3 using uhci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   64.765255] usb 4-1: device descriptor read/all, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   64.876063] usb 4-1: new full-speed USB device number 4 using uhci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   69.909958] usb 4-1: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   75.029671] usb 4-1: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   75.244052] usb 4-1: new full-speed USB device number 5 using uhci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   80.277411] usb 4-1: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[   85.398122] usb 4-1: device descriptor read/8, error -110<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[  746.810075] usbcore: registered new interface driver usb-storage<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[  805.870549] usbcore: deregistering interface driver usb-storage<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[  805.888980] usbcore: registered new interface driver usb-storage<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[ 1249.020042] usb 1-5: new high-speed USB device number 8 using ehci_hcd<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>[ 1249.182531] scsi4 : usb-storage 1-5:1.0<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>mkeys@server:~$ lsusb<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 003 Device 002: ID 045e:00dd Microsoft Corp. Comfort Curve Keyboard 2000 V1.0<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 003 Device 003: ID 046d:c016 Logitech, Inc. Optical Wheel Mouse<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>Bus 001 Device 008: ID 0bc2:a0a1 Seagate RSS LLC<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>mkeys@server:~$<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Does anybody know of a way to force a usb bus rescan? I'm thinking maybe something in rc.local or with udev?<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p></div></body></html>