[Chugalug] ESXi Server Odd Behavior

Wil Wade willm.wade at gmail.com
Fri Mar 21 12:50:19 UTC 2014


Ubuntu and a few others include memtest86 on the boot stick now.


On Fri, Mar 21, 2014 at 8:44 AM, Jonathan Calloway <
jonathancalloway at gmail.com> wrote:

> Maybe what I'll do is make a put *nix on a stick, boot to that and run
> some tests.
>
> Sent from my iPhone
>
> On Mar 21, 2014, at 8:00 AM, Wil Wade <willm.wade at gmail.com> wrote:
>
> Can you run a memtest86+ on it? That is an easy test generally and when
> memory is bad it can do all sorts of stuff. (Although I doubt it is memory.
> It is generally quite easy to run.)
>
>
> On Fri, Mar 21, 2014 at 7:31 AM, Jonathan Calloway <
> jonathancalloway at gmail.com> wrote:
>
>> I can't seem to get SSH working even though the configuration area says
>> it's enabled.  The general performance tab indicates that all 4 cores are
>> over 100% utilization.  I can also say for certain that it is fan noise.
>>
>> Jonathan Calloway
>>
>> Sent from my iPad
>>
>> On Mar 21, 2014, at 7:01 AM, Wil Wade <willm.wade at gmail.com> wrote:
>>
>> Does it sound more like HDD activity or fans?
>>
>> I have had HDDs going bad that just started to sound loud. (Now is always
>> a good time to check those backups...)
>>
>> What does top say is happening? There is also iotop, but you will likely
>> have to install it.
>>
>>
>> On Thu, Mar 20, 2014 at 8:51 PM, Jonathan Calloway <
>> jonathancalloway at gmail.com> wrote:
>>
>>> Greetings!
>>>
>>> I’m running ESXi server on an ASUS Essentio PC that has an AMD A8 APU, 8
>>> GB of RAM and a 1 TB HDD.  I’m running 2 CentOS guests, 1 Fedora 19 Guest,
>>> 1 Fedora 20 Guest and a Windows Server 2008 guest (for Share Point dev.)
>>>
>>> It usually runs very quietly, and I barely notice it’s in the room.
>>>  However, a couple of days ago, it started sounding like it was going to
>>> take off and start flying around the room.  I shut down all the VM’s, put
>>> it into maintenance mode and shut it down, then brought it back up and
>>> without stating any of the guests it started doing the same thing.  I’ve
>>> checked, and all the fans are working and there is very little dust.
>>>
>>> Any ideas what could be going on?
>>>
>>> <JC>
>>> _______________________________________________
>>> Chugalug mailing list
>>> Chugalug at chugalug.org
>>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Chugalug mailing list
>> Chugalug at chugalug.org
>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Chugalug mailing list
>> Chugalug at chugalug.org
>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>
>>
> _______________________________________________
> Chugalug mailing list
> Chugalug at chugalug.org
> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>
>
> _______________________________________________
> Chugalug mailing list
> Chugalug at chugalug.org
> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://chugalug.org/pipermail/chugalug/attachments/20140321/3f09adc2/attachment.html>


More information about the Chugalug mailing list