[Chugalug] Can't get oVirt going

Lynn Dixon boodaddy at gmail.com
Fri Apr 19 18:00:05 UTC 2013


Check out the video here:
http://www.ovirt.org/Documentation

The very first video describes installing oVirt onto one single machine.
 The allinone command is the command he issues in the video.


On Fri, Apr 19, 2013 at 1:55 PM, JonathanCalloway <
jonathancalloway at gmail.com> wrote:

> Lynn,
>
> No; I did yum install ovirt engine (per the documentation)
>
> <JC>
>
> ------------------------------
> *From: *"Lynn Dixon" <boodaddy at gmail.com>
>
> *To: *"Chattanooga Unix Gnu Android Linux Users Group" <
> chugalug at chugalug.org>
> *Sent: *Friday, April 19, 2013 1:08:42 PM
>
> *Subject: *Re: [Chugalug] Can't get oVirt going
>
> Calloway,
> Did you install  the engine, node, hypervisor from the all-in-one package?
>
> the command is:  yum install ovirt-engine-setup-plugin-allinone
>
> That should get all of the packages needed to run ovirt on one machine.
>
>
> On Fri, Apr 19, 2013 at 9:05 AM, JonathanCalloway <
> jonathancalloway at gmail.com> wrote:
>
>> William,
>>
>> I was under the impression that oVirt didn't need Apache, and that the
>> virtualization install of CentOS doesn't include it.  I probably just need
>> to install Apache after all.  I did try service httpd start and got a "no
>> such service" error
>>
>> <JC>
>>
>> ------------------------------
>> *From: *"William Wade" <willm.wade at gmail.com>
>> *To: *"Chattanooga Unix Gnu Android Linux Users Group" <
>> chugalug at chugalug.org>
>> *Sent: *Friday, April 19, 2013 8:08:51 AM
>> *Subject: *Re: [Chugalug] Can't get oVirt going
>>
>>
>> Run a apachectl -t which checks the apache config file for errors.
>>
>> It looks like this command: /sbin/chkconfig httpd on is the first one to
>> fail. It says it is getting nothing from the standard error or output, but
>> you might want to try running it manually and see what you get.
>>
>>
>> On Fri, Apr 19, 2013 at 7:45 AM, Jonathan Calloway <
>> jonathancalloway at gmail.com> wrote:
>>
>>>  All (but mainly Lynn),
>>>
>>> So, I've installed CentOS 6 using a visualization install.  I installed
>>> the packages and dependencies for oVirt.  However, when I run setup-engine
>>> and go through the prompts, it fails to complete  with an error about the
>>> HTTP service not being able to start.
>>>
>>> There error is:
>>>
>>> Installing:
>>> Configuring oVirt Engine...                             [ DONE ]
>>> Configuring JVM...                                      [ DONE ]
>>> Creating CA...                                          [ DONE ]
>>> Updating ovirt-engine service...                        [ DONE ]
>>> Setting Database Configuration...                       [ DONE ]
>>> Setting Database Security...                            [ DONE ]
>>> Creating Database...                                    [ DONE ]
>>> Updating the Default Data Center Storage Type...        [ DONE ]
>>> Editing oVirt Engine Configuration...                   [ DONE ]
>>> Editing Postgresql Configuration...                     [ DONE ]
>>> Configuring the Default ISO Domain...                   [ DONE ]
>>> Configuring Firewall...                                 [ DONE ]
>>> Starting ovirt-engine Service...                        [ DONE ]
>>> Configuring HTTPD...                                 [ ERROR ]
>>> Error: Can't start the httpd service
>>> Please check log file
>>> /var/log/ovirt-engine/engine-setup_2013_04_19_02_21_58.log for more
>>> information
>>>
>>> Here's the log:
>>>
>>> http://pastebin.com/mdx9jzPg
>>>
>>> Any help would be appreciated!
>>>
>>> <JC>
>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Chugalug mailing list
>>> Chugalug at chugalug.org
>>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>>
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Chugalug mailing list
>> Chugalug at chugalug.org
>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Chugalug mailing list
>> Chugalug at chugalug.org
>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>
>>
>
> _______________________________________________
> Chugalug mailing list
> Chugalug at chugalug.org
> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>
>
> _______________________________________________
> Chugalug mailing list
> Chugalug at chugalug.org
> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://chugalug.org/pipermail/chugalug/attachments/20130419/0b19ad5e/attachment.html>


More information about the Chugalug mailing list