[Chugalug] Can't get oVirt going

Lynn Dixon boodaddy at gmail.com
Fri Apr 19 17:08:42 UTC 2013


Calloway,
Did you install  the engine, node, hypervisor from the all-in-one package?

the command is:  yum install ovirt-engine-setup-plugin-allinone

That should get all of the packages needed to run ovirt on one machine.


On Fri, Apr 19, 2013 at 9:05 AM, JonathanCalloway <
jonathancalloway at gmail.com> wrote:

> William,
>
> I was under the impression that oVirt didn't need Apache, and that the
> virtualization install of CentOS doesn't include it.  I probably just need
> to install Apache after all.  I did try service httpd start and got a "no
> such service" error
>
> <JC>
>
> ------------------------------
> *From: *"William Wade" <willm.wade at gmail.com>
> *To: *"Chattanooga Unix Gnu Android Linux Users Group" <
> chugalug at chugalug.org>
> *Sent: *Friday, April 19, 2013 8:08:51 AM
> *Subject: *Re: [Chugalug] Can't get oVirt going
>
>
> Run a apachectl -t which checks the apache config file for errors.
>
> It looks like this command: /sbin/chkconfig httpd on is the first one to
> fail. It says it is getting nothing from the standard error or output, but
> you might want to try running it manually and see what you get.
>
>
> On Fri, Apr 19, 2013 at 7:45 AM, Jonathan Calloway <
> jonathancalloway at gmail.com> wrote:
>
>>  All (but mainly Lynn),
>>
>> So, I've installed CentOS 6 using a visualization install.  I installed
>> the packages and dependencies for oVirt.  However, when I run setup-engine
>> and go through the prompts, it fails to complete  with an error about the
>> HTTP service not being able to start.
>>
>> There error is:
>>
>> Installing:
>> Configuring oVirt Engine...                             [ DONE ]
>> Configuring JVM...                                      [ DONE ]
>> Creating CA...                                          [ DONE ]
>> Updating ovirt-engine service...                        [ DONE ]
>> Setting Database Configuration...                       [ DONE ]
>> Setting Database Security...                            [ DONE ]
>> Creating Database...                                    [ DONE ]
>> Updating the Default Data Center Storage Type...        [ DONE ]
>> Editing oVirt Engine Configuration...                   [ DONE ]
>> Editing Postgresql Configuration...                     [ DONE ]
>> Configuring the Default ISO Domain...                   [ DONE ]
>> Configuring Firewall...                                 [ DONE ]
>> Starting ovirt-engine Service...                        [ DONE ]
>> Configuring HTTPD...                                 [ ERROR ]
>> Error: Can't start the httpd service
>> Please check log file
>> /var/log/ovirt-engine/engine-setup_2013_04_19_02_21_58.log for more
>> information
>>
>> Here's the log:
>>
>> http://pastebin.com/mdx9jzPg
>>
>> Any help would be appreciated!
>>
>> <JC>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Chugalug mailing list
>> Chugalug at chugalug.org
>> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>>
>>
>
> _______________________________________________
> Chugalug mailing list
> Chugalug at chugalug.org
> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>
>
> _______________________________________________
> Chugalug mailing list
> Chugalug at chugalug.org
> http://chugalug.org/cgi-bin/mailman/listinfo/chugalug
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://chugalug.org/pipermail/chugalug/attachments/20130419/44e6151b/attachment.html>


More information about the Chugalug mailing list